Kako odabrati stil brade

Prije mnogo stoljeća, brada je bila simbol moći i snage svog vlasnika. Danas se ovo promijenilo, jer pored ovih simbola, brada dodaje i taj poseban dodir tvom stilu individualnosti u svakom pogledu.
Za početak, prilikom odabira oblika treba uzeti u obzir vaše individualne osobine lica. To znači da je veoma važno kakav je tvoj stil, kakav je oblik tvog lica i da li pravilno vodiš računa o svojoj koži.
Pogrešan oblik brade moze pokvariti kompletnu sliku, iskusne brijačnice pomoći će ti da doneseš pravu odluku i izabereš idealan oblik.

Od čega ovisi oblik brade:
– Gustoća i boja brade. Primjera radi, ako imaš tamnu boju brade a svijetlu kožu, ne preporučujemo ti dugu bradu, jer će to biti prejak kontrast.
– Važna je i visina. Ako si nizak, u većini slučajeva je bolje da se kladiš na kraću, minijaturnu bradu. Dok ako si visok možeš eksperimentisati sa dužim varijantama, naravno uz konzultaciju sa svojim bricom.
O tome koji oblik brade pristaje određenom obliku lica i kako da tvoj oblik brade izgleda uredno znatno duže nego što misliš, konzultiraj se u brijačnici.
Evo nekih od najzastupljenijih stilova:
– Klasični oblik je jedan od najčešćih. Ovdje se sve čuva u svom prirodnom obliku, odnosno drastično se ništa ne mijenja, osim par detalja da bi izgledala uredno.
– Kocka. Sama riječ objašnjava, mora se posebno voditi računa pri oblikovanju da kocka ne bi nestala nakon par dana.
– Zaobljena, Balbo, Kozja brada, Francuski oblik…

Bez obzira koji oblik odabereš, moraš pravilno voditi računa o svojoj bradi i koži ispod nje. To ne zavisi samo od majstorskih vještina tvog brice, već i od tebe samog. Svakodnevna njega je izuzetno važna.
Brijaći će ti pomoći da odabereš prave proizvode za njegu tako da ona uvijek bude održana u lijepom obliku, bez obzira na klimatske karakteristike i tip tvoje kože.

Krešimir Petrić, 27.10.2020.

Odgovori